Fira de la CIÈNCIA

Descobreix el fascinant món de la ciència a la Fira de la Ciència del Col·legi Santa Maria de Vila-real! Us convidem a submergir-vos en un univers de coneixement i descobriment, explorant els diversos estands plens d’activitats emocionants, tallers i demostracions preparades amb enginy pels nostres estudiants del Santa Maria i altres entitas col·laboradores.

Dins de les activitats de la Fira hi ha que destacar la 2a edició del concurs VILACIÈNCIA.

No us perdeu aquesta oportunitat única d’aprendre, experimentar i meravellar-vos amb la màgia de la ciència! Us esperem!

Fira de la Ciència - 4a edició (2024)

¡Descobreix l’emoció de la Fira de la Ciència del Col·legi Santa María de Vila-real, un esdeveniment que desperta la passió per la ciència entre els joves! Ací tens els punts clau:

  1. Inspiració per al Futur: Els estudiants demostren com la ciència impacta les nostres vides diàries, cultivant així un major interès en el camp.

  2. Diversió i Aprenentatge: La fira ofereix una varietat d’activitats emocionants, des de tallers fins a exposicions, dissenyades per involucrar a tots en el fascinant món de la ciència.

  3. Recolzat per l’Educació Oficial: La presència de l’inspector d’Educació durant la inauguració subratlla el suport oficial a aquesta important iniciativa educativa.

  4. Compromís Durader: El continu èxit d’aquest esdeveniment reflexa el compromís perdurable del col·legi en el foment de la passió per la ciència i la investigació entre els seus estudiants.

¡Uneix-te a nosaltres a la Fira de la Ciència del Col·legi Santa María i deixa que l’entusiasme per la ciència t’inspiri!

Fira de la Ciència - 3a edició (2023)

El Col·legi Santa Maria va celebrar la tercera edició de la Fira de la Ciència els dies 27 i 28 d’abril de 2023, on tot l’alumnat del centre es va bolcar en la divulgació científica. La novetat d’aquest any va ser el certamen VILACIÈNCIA, amb la participació d’estudiants de 4t d’ESO, Cicles Formatius i 1r de Batxillerat, en col·laboració amb l’Ajuntament, la Càtedra de Innovació Ceràmica i l’empresa People&Technology.

La fira va acollir 20 activitats i mostres preparades per l’alumnat i els departaments del col·legi, a més de col·laboracions amb entitats com AVAMET i la Fundació Global Nature. Dins de les activitats de la Fira, va destacar el concurs VILACIÈNCIA, amb 18 treballs de recerca científica en àmbits com la química, la robòtica i la biologia. Els projectes van optar a premis en metàl·lic i van ser valorats per científics locals i exalumnes del centre. L’obertura va començar amb el muntatge dels estands, seguida d’un teatre científic sobre Marie Curie, i l’esdeveniment va estar obert al públic durant els dos dies, amb la presència d’autoritats locals i representants d’entitats col·laboradores.

Fira de la Ciència - 2a edició (2022)

El Col·legi Santa Maria de Vila-real va celebrar la II Fira de la Ciència amb més de 60 alumnes exposant els seus treballs de recerca científica als seus companys, familiars i públic en general. El centre va destacar l’esforç realitzat pels estudiants i el professorat durant mesos. L’esdeveniment va comptar amb la participació de diverses autoritats i entitats. La fira, amb 13 activitats, va acollir tallers, mostres i exposicions, convertint-se en un museu viu durant dos dies. Els projectes de recerca destacats van incloure viatges a Bèlgica i els Estats Units, i van guanyar premis internacionals.

Fira de la Ciència - 1a edició (2019)

En 2019 es va celebrar la I Fira de la Ciència organitzada pel col·legi Santa Maria de Vila-real, on es van exposar diverses iniciatives científiques dels estudiants. Les propostes van des de la repoblació del gallipato fins a la cria de peixos a la Lluna, passant per la detecció de caigudes de meteorits a la Terra i la cria de taurons del Mediterrani en captivitat. Aquesta iniciativa va ressaltar la importància de la ciència en la vida quotidiana i va fomentar la creativitat i les vocacions científiques dels joves.