Fira de la Ciència - 3a edició (2023)​

Al abril de 2023, el col·legi Santa Maria de Vila-real va celebrar la tercera edició de la Fira de la Ciència, on tots els estudiants del centre es van dedicar a la divulgació científica. La novetat destacada va ser el certamen VILACIÈNCIA, una iniciativa dirigida als estudiants de 4t d’ESO, Cicles Formatius i 1r de Batxillerat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Càtedra d’Innovació Ceràmica i l’empresa People&Technology.

La fira va acollir 20 activitats als exteriors i la planta baixa del centre, incloent-hi tallers, mostres i exposicions preparades per estudiants i departaments del col·legi. A més, es van presentar mostres de diverses entitats col·laboradores en projectes científics. Va destacar el VILACIÈNCIA, on els estudiants van exhibir 18 treballs de recerca científica en diverses branques, com ara química, robòtica, biologia i tecnologia.

Per primera vegada, els treballs van optar a premis en metàl·lic, amb un jurat format per científics locals i exalumnes del col·legi. La fira va iniciar amb el muntatge d’estands i treballs, seguit de la inauguració amb un teatre científic sobre Marie Curie. L’esdeveniment va ser obert al públic durant el dijous i el matí del divendres. A l’acte d’obertura van assistir autoritats locals i representants d’entitats col·laboradores.